Тип ястие: десерт
Необходими продукти:
1 л. прясно мляко
1 с.л. захар
1 с.л. олио
брашно колкото поеме
2 яйца
Приготовление:
1. Разбъркват се с миксер яйцата, заедно с лъжицата захар и олиото.
2. Добавя се литъра прясно мляко и продължава да се разбърква с миксера.
3. Към получената смес започва да се добавя по-малко брашно, докато се получи подходяща смес.
4. Намазняваме леко дъното на тигана и изсипваме малко от получената смес, колкото да покрие дъното. След като палачинката е готова ит едната страна я обръщаме и от другата.
5. Готовата палачинка може да намажете с масло от едната страна, след което да я овкусите по ваше желание.
0 коментара:
Публикуване на коментар