понеделник, 4 ноември 2013 г.


Тип ястие: десерт



Необходими продукти:



1 л. прясно мляко
1 с.л. захар
1 с.л. олио
брашно колкото поеме
2 яйца

Приготовление:

1. Разбъркват се с миксер яйцата, заедно с лъжицата захар и олиото.

2. Добавя се литъра прясно мляко и продължава да се разбърква с миксера.

3. Към получената смес започва да се добавя по-малко брашно, докато се получи подходяща смес.

4. Намазняваме леко дъното на тигана и изсипваме малко от получената смес, колкото да покрие дъното. След като палачинката е готова ит едната страна я обръщаме и от другата.

5. Готовата палачинка може да намажете с масло от едната страна, след което да я овкусите по ваше желание.

Tagged:

0 коментара:

Публикуване на коментар